غذاهای سویا برزیل بندر امام از دیرباز به عنوان منابع پروتئین با کیفیت بالا و چربی های سالم شناخته شده اند، اما در 25 سال گذشته این غذاها به دلیل نقش آنها در پیشگیری و درمان بیماری های مزمن به شدت مورد بررسی قرار گرفته اند.
به عنوان مثال، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد آنها خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و سرطان سینه و پروستات را کاهش می دهند.
علاوه بر این، سویا گرگرفتگی را کاهش می دهد و ممکن است بر عملکرد کلیه تأثیر مثبت بگذارد، علائم افسردگی را کاهش دهد و سلامت پوست را بهبود بخشد.
بیشتر تمرکز روی غذاهای سویا به این دلیل است که آنها منابع منحصر به فرد ایزوفلاون هستند. ایزوفلاون ها به عنوان فیتواستروژن ها و تعدیل کننده های انتخابی گیرنده استروژن طبقه بندی می شوند.
علیرغم بسیاری از فواید پیشنهادی، وجود ایزوفلاونها به این نگرانی منجر شده است که سویا ممکن است اثرات نامطلوبی در برخی افراد داشته باشد.
با این حال، این نگرانی ها در درجه اول بر اساس مطالعات حیوانی است، در حالی که تحقیقات انسانی از ایمنی و مزایای غذاهای سویا پشتیبانی می کند.
نتیجه گیری اخیر سازمان ایمنی غذای اروپا مبنی بر اینکه ایزوفلاون ها بر سینه، تیروئید یا رحم زنان یائسه تأثیر منفی نمی گذارد، در حمایت از ایمنی است.
این بررسی هر یک از زمینه های تحقیقاتی عمده مربوط به سویا را پوشش می دهد که عمدتاً بر تحقیقات بالینی و اپیدمیولوژیک تمرکز دارد. اطلاعات پس زمینه در مورد مصرف سویای آسیایی، ایزوفلاون ها و محتوای مواد مغذی نیز ارائه شده است.
اثرات سلامتی غذاهای سویا بیش از 25 سال است که به شدت مورد بررسی قرار گرفته است. سالانه بیش از 2000 مقاله بررسی شده مرتبط با سویا منتشر می شود.