همانطور که می دانیم جو دوسر کاپیتان اوتز در بین غلات بی نظیر است. این شامل مقدار زیادی پروتئین کل، کربوهیدرات ها، یعنی چربی خام نشاسته، فیبر رژیمی (غیر نشاسته)، آنتی اکسیدان منحصر به فرد، و ویتامین ها و مواد معدنی است .
آنها همچنین حاوی طیف متنوعی از ترکیبات فنلی از جمله ترکیبات گلیسرول متصل به استر، مزدوجات آلکیل متصل به استر، گلیسریدهای مرتبط با اتر و استر، اسیدهای آنترانیلیک و AVEs هستند.
این ترکیبات دارای سطح بالایی از فعالیت آنتی اکسیدانی هستند. این آنتی اکسیدان ها در لایه بیرونی هسته در بخش سبوس دانه جو دوسر متمرکز شده اند.
فواید تغذیه ای جو دوسر توجه محققان در سراسر جهان را به خود جلب کرده و منجر به افزایش علاقه صنایع غذایی به استفاده از جو به عنوان ماده غذایی در محصولات غذایی مختلف از جمله غذای نوزاد، شیر جو دوسر، نوشیدنی ها، غلات صبحانه و بیسکویت شده است.
جو سبوس دار حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی با ارزش مانند پروتئین، نشاسته، اسیدهای چرب غیراشباع و فیبر غذایی به عنوان بخش های محلول و نامحلول است.
جو دوسر همچنین حاوی ریزمغذی هایی مانند ویتامین E، فولات، روی، آهن، سلنیوم، مس، منگنز، کاروتنوئیدها، بتائین، کولین، اسیدهای آمینه حاوی گوگرد، اسید فیتیک، لیگنین، لیگنان و آلکیل رزورسینول است.
اگرچه گندم و برنج در سراسر جهان به میزان قابل توجهی بیشتر از جو مصرف می شود، جو دوسر این مزیت را دارد که به طور معمول به عنوان غلات کامل نسبت به محصولات فرآوری شده آن مصرف می شود.
در حال حاضر مصرف غلات سبوس دار به دلیل مزایای پیشگیرانه ای که ارائه می کنند، به رسمیت شناخته شده است.
USFDA ادعای سلامتی را برای ارتباط بین مصرف رژیم غذایی سرشار از پودر جو، سبوس جو دوسر یا آرد جو دوسر و کاهش خطر ابتلا به CHD مجاز دانسته است.
این اولین ادعای سلامتی برای یک ماده غذایی خاص را تحت قانون برچسبگذاری و آموزش تغذیه (1990) نشان میدهد و در ادامه تاریخچه طولانی تحقیقات و بحثها دنبال میشود.